Aldrig för sent att börja spara

Hej alla illervänner! Hoppas ni har haft en bra vinter och att ni ser fram emot våren som nu börjar närma sig med stormsteg. Läste i tidningen att det faktiskt ÄR vår någonstans i södra delen av landet och det dröjer nog inte länge innan vi får se hur snödropparna pressar sig genom jorden. Denna vinter har jag tänkt mycket på framtiden, och framför allt den ekonomiska biten och har bestämt mig för att börja spara pengar med Fair Investments. Det är en kapitalförvaltare som jobbar med hållbara investeringar, de tjänar alltså inte pengar på att utnyttja eller exploateringar och det gillar jag. 

500 kr i månaden räcker långt

Jag har räknat ut att om jag sparar 500 kronor i månaden så kommer jag att ha gott och väl en miljon, eller mer, när det är dags att fundera på pensionen. Det är inte så mycket pengar att lägga undan varje månad och jag behöver nog inte ens dra ner på särskilt mycket. Men för dig som inte har råd så räcker det faktiskt med en hundralapp. Effekten med ränta på ränta gör att dina pengar kommer att växa rätt snabbt ändå. 

Ränta på ränta funkar ungefär så här. Du sparar 100 kr och får 5% ränta. Nästa månad sätter du in 100 kr till och har då 100 kr + 5% (5 kr) + 100 kr och det blir 205 kr. Nästa månad sätter du in en ny hundring och har då 205 kr + 5% (10,25 kr) + 100 och det blir 310,25 kr. Så håller det sen på och pengarna bara växer och växer. Ju mer du har på kontot desto snabbare växer summan. Rätt coolt faktiskt.

23 Feb 2024