Husdjur gillar inte rök

Det finns inga djur som skulle välja att röka en cigarett. Jag vet att det finns filmer på apor som röker, men de har faktiskt inte själva valt att börja. Det är människor som lärt dem och gjort det till en attraktion. Vilket är helt vidrigt i mina ögon. 

Faktum är att djur tycker så illa om rök att de drar sig undan från den och att då utsätta dem för passiv rökning genom att tända en cigg inomhus när djuren inte kan välja att inte vara där borde ju vara olagligt. Jag har en vän som brukade röka bland sina illrar men idag har hon börjat använda engångs vape istället och det tycker jag är jättebra. 

Så mycket kostar det att röka

En sak som mänga rökare inte fattar är all de pengar de eldar upp. Säg att man röker ett paket om dagen. Köper man BILLIGA cigaretter så kostar det cirka 65 kronor har jag sett. Det blir 65 kr gånger 365 eftersom man röker alla dagar på året. Det blir 23 750 kronor. En hel månadslön som bara försvinner, upp i rök liksom. Hur många skulle tycka det var okej att elda upp mer än 20 papp? Inte jag och det är en god anledning att aldrig börja röka eller att sluta om man röker idag. Sen att vi sparar våra husdjurs hälsa det är nog det viktigaste tycket jag. 

Hur tänker du? Skriv gärna en rad och berätta om du röker med dina djur eller inte. 

20 Mar 2024