Behöver du vätskeersättning till din hund?

Under sommaren kan det bli riktigt varma dagar. Även om matte eller husse njuter av detta så kan hunden påverkas av värmen på ett negativt sätt. Det är lätt hänt att din hund tappar mycket vätska när det är varmt ute och det kan leda till att den börjar kräkas eller får diarré. Då kan det vara bra att ha vätskeersättning hemma att ge din hund! Du kan klicka här för att jämföra olika vätskeersättningar. 

Vad för vätskeersättning är bäst?

Det är viktigt att alltid ha färskt vatten framme för din hund, men när hunden har fått i sig för lite, eller det varit för varmt ute, så är det bra att satsa på vätskeersättning. Idag finns det ju lite olika varianter att välja på. Det kan komma som pulver eller brustabletter eller i form av vätska. Vad du ska välja, det bestämmer du själv, det beror ju lite på vad som passar din hund.

De flesta vätskeersättningar har ungefär samma innehåll. Dock bör du se till att det innehåller kalium, natrium, kalcium, klorid och magnesium. Detta eftersom att dessa ämnen är de allra viktigaste. 

En del av ersättningarna kommer med smak och det kan ju passa om din hund tycker om vissa smaker bättre, så att han eller hon får i sig ersättningen på bra sätt. 

Du kan även rådgöra med en veterinär om det är så att din hund ofta drabbas av vätskebrist!

9 Sep 2023