Bra skäl att använda en massagepistol

Att investera i en egen massagepistol är inte fel, då den kan ge dig vad du behöver, utan att du behöver gå till en massör. Du kan jämföra olika massagepistoler på Fitnessfrank om du vill. En massagepistol ger dig en djupgående massage som ökar blodcirkulationen i dina muskler. Det påskyndar återhämtningen samt lindrar smärta.

Tre bra skäl att testa massagepistol

Det finns många bra skäl att testa en massagepistol. Här är tre av dem.

Massagepistolen minskar träningsvärken

Dagen efter du tränat kanske du känner av mycket träningsvärk. Då kan det vara värt att köra på med en session med din massagepistol redan direkt efter träningspasset för att slippa dagen efter värk! Lättare massage stimulerar musklerna. Det verkar i sig inflammationshämmande och det i sin tur kan göra att träningsvärken lindras. 

Värmer upp stela muskler

På samma sätt som massagepistolen kan förebygga träningsvärk så kan den även användas för att göra dina stela muskler redo att komma igång inför ett nytt träningspass. Du bör dock kombinera det med vanlig uppvärmning av kroppen före du tränar på hårt.

Tar bort triggerpunkter

Saker som gör att triggerpunkter kan bildas, det är  statiskt arbete, upptrappning av träningsintensiteten så väl som dålig hållning. Det kan vara mycket smärtsamt. Dessa triggerpunkter behandlas alla bäst med ett hårt lång gnuggande, som du kan få av en massagepistol.

Den hårda cirkulationen fungerar som en nervblockerare vilket gör att du kan behandla ner till bindväven utan att det blir för smärtsamt.

15 Feb 2023