Kanske satsa på ett fint fågelbad?

Har ett tag funderat på att köpa mig ett fågelbad att ha i min trädgård. Såg att det fanns en massa varianter på Bäst-i-test.guide. Det finns ju rätt många olika, i olika material som passar olika sorters fåglar. Så det gäller ju att fundera en stund på vad det är man ska köpa.

Kanske du med funderar på att köpa ett fågelbad? Kan dela med mig av de tips jag hittade om vad man ska tänka på inför köpet.

Hitta rätt sorts fågelbad

Fågelbad finns ju idag i olika material. Det beror ju lite på om badet ska stå ute hela året eller om det ska tas in under vintern vad man ska välja. De bästa materialen, som klarar av att stå ute hela tiden det är gjutjärn med ytskikt, betong, keramik eller sten.

Sedan var det ju vad för fåglar man vill locka till badet med. Mindre bad lockar ju till sig små fåglar medan större bad lockar de större fåglarna. 

Fågelbad kan även ha olika designer. Det finns de som är enkla, som skålar, medan andra är dekorerade med olika saker. 

En annan sak att fundera på är var fågelbadet ska placeras i trädgården. Det är ju rätt bra att sätta det så att du kan se fåglarna bada från ditt fönster. 

Sist men inte minst, så är det bra att fundera på vad det max får kosta att köpa. Ett annat alternativ är annars att tillverka ett eget!

2 Sep 2022