Satsa på en bra kattlucka

Om du har en katt som får vara både ute och inne, så kan det vara smart att investera i en bra kattlucka. Det för att du ska slippa att hela tiden passa på katten att släppa ut eller in den. Med en kattlucka så kan den sköta det själv. Det kan vara bra att jämföra olika kattluckor mot varandra för att se vad som kan passa dig och din katt allra bäst. 

Olika kattluckor har olika låsssystem. Det finns den öppna luckan, tvåvägs kattluckan, fyrvägs kattluckan samt att det även finns kattluckor med chip.

HItta rätt kattlucka för din katt

När du ska köpa en kattlucka så är det bra att se till att du har en dörr den kan monteras in i samt att den har en bra storlek för din katt. Katten måste ju kunna gå igenom den helt utan problem. 

Väljer du en öppen kattlucka, så finns inget lås. Utan det är en helt öppen lucka som öppnas åt båda håll. Nackdelen här är att även andra katter och andra djur kan ta sig in via den.

Det bästa och säkraste alternativet är nog den som kommer med ett chip. För då öppnas den av mikrochipet i katten eller med ett halsband med chip. Då är det alltid bara din katt som kan ta sig in och ut.

Så fundera på vad som passar din katt och dig, före du köper och monterar in den. 

27 Mar 2023