Viktigt att försäkra ditt husdjur

Oavsett vad du har för husdjur, om det är en katt, en hund eller iller, så är det viktigt att du ser till att försäkra djuret! Annars kan det bli riktigt dyrt att besöka veterinären om det är så att ditt husdjur blir sjukt eller skadar sig. Om du vill jämföra till exempelvis hundförsäkringar, så kan du göra det på Crediwizz. Att försäkra ditt husdjur är ett klokt val och smart ekonomiskt sätt! 

Även om det talas mest om hundförsäkringar och kattförsäkringar så finns även dessa:

  • Kaninförsäkring
  • Illerförsäkring
  • Fågelförsäkring
  • Gnagarförsäkring - för marsvin, hamstrar, råttor, chinchillor med flera
  • Reptilförsäkring - för ormar, sköldpaddor och ödlor
  • Smådjursförsäkring - för grisar, getter, igelkottar med flera

Hitta rätt försäkring för ditt husdjur

Att försäkra ditt husdjur är främst ett sätt att kontrollera kostnader hos veterinären. Det är inte obligatoriskt att göra det, men  9 av 10 svenska hundar och hälften av katterna är försäkrade. Sedan varierar det när det gäller andra smådjur. Men oavsett djur, så finns risken för att han eller hon blir sjuk och måste uppsöka en veterinär. Då kan det vara skönt att veta att den största kostnaden, den betalas av försäkringsbolaget. 

Grunden i en djurförsäkring är ersättning för behandling hos veterinär – minus självrisken. I de flesta paket ingår både en fast självrisk och en självrisk i procent av behandlingskostnaden. Utöver detta kan du ge ditt husdjur ett antal tilläggsförsäkringar. Det handlar då om allt mellan livförsäkring, till rehab, medicin med mera.

19 Mar 2022